Ceboss vil løfte fattigdomsgrænsen

Ceboss vil løfte fattigdomsgrænsen

De borgerlige tænketank Ceboss vil løfte fattigdomsgrænsen i udsatte områder.

Det oplyser cheføkolog, Mads Lyngby Hansen, til The News:

“Det giver ikke mening at have en fattigdomsgrænse i Danmark, og vi anerkender da heller ikke officielt en sådan, men mellem linjerne kan jeg tilføje, at hvis vi anerkendte en sådan, så skulle den være højere. Barren skulle simpelthen løftes og tilpasses den nye geografiske virkelighed. I Gentofte, hvor jeg bor og dagligt pendler fra og til, er man fattig hvis man har en indkomst under 1 million efter skat. Det er især tantramassage, cafe ultralatte og andre særligt eksklusive nydelser, der gør udfaldet. Og Gentoftes prisniveau har det med at trække hele landet med op, inflation eller ej, derfor mener vi i Ceboss ikke, at der er nogen fattigdom i Danmark, idet størstedelen af indbyggerne i Gentofte ikke tjener under 1 million. Det vil vise sig, at jeg får ret – om det så er på kort, langt eller mellemlangt sigt, så er det altid sådan,” udtaler Lyngby Hansen fra sit kontor på Fedtegreven 38.

Stats-, Kommune- og Regionsminister Lars Løkke Asmussen bakker op om Ceboss:

“Der er ingen fattigdom i Danmark. Og hvis der var ville vi vende det blinde øje til. Man skal se meget før håret falder af, og det er det som bekendt ikke endnu. Personligt mener jeg ikke noget. Men i arbejdsmæssig udfør er jeg ligeglad, bare jeg og mine har det godt. Sådan skal det forblive, og derfor er vi parat til at løfte fattigdomsgrænsen til Gentofteniveau, hvis en sådan grænse skulle findes. I det tilfælde vil vi foreslå grænsekontrol, så vi undgår for megen pendling fra økonomiske turister fra andre kommuner, det er klart,” slutter Løkke Asmussen.

Have your say!

4 0
Skrevet af
Sam Hansen er en ubetænksom type, uuddannet. Dækker stoffet uden skam eller blusel. Ingen nyhed er for dårlig for Sam Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje