Jørgen Pleth tager kokkens barnebarn

Jørgen Pleth tager kokkens barnebarn

I sit 23ende erindringsbind afslører Jørgen Pleth, at han nu har kastet sit altindsugende blik på kokkens barnebarn.

»Kokkens datter var efterhånden kommet op i 30erne, og jeg må tilstå, at jeg begyndte at føle mig gammel i hendes selskab,« fortæller Pleth på en slap telefonforbindelse fra en lille ø meget langt borte.

»Heldigvis får Haitianerne børn i en meget tidlig alder, så hendes datter af første tjenerskab er allerede kønshårsmoden. Og jeg må sige, at det var kærlighed ved første servering,« siger Jørgen Pleth, hvis let nasale baryton afslører en ny ungdommelig glød.

»Jeg var et nøgent menneske den dag. Jeg betragtede mit nøgne legeme. Oppefra og lidt fra siden. Som i et usynligt spejl. Et genskin af hud. Gammel hud. Men stærk hud. Som læder. Garvet. Grå. Med gådefulde udposninger,« fortæller Pleth om den første servering.

»Det var en morgenkomplet. Usædvanlig komplet. For første gang i 25 år mærkede jeg en trækning i mellemkødet. Først kom forbløffelsen. Det store spørgsmål. Hvorfor. Så forklarelsen. Derfor!«

»Nu tager jeg kokkens barnebarn, når jeg vil«

Bogen er på 761 sider og udkommer på forlaget Gyldenvræl en gang i næste uge.

Have your say!

7 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje