Klønke indstillet til Æventyrdigterpris

Klønke indstillet til Æventyrdigterpris

Den tidligere statsmedister, syltemester, styltegænger og saltforbruger, nuværende rejsefører, Lars Klønke, er nu også blevet æventyrdigter.

Han er således efter en imponerende præstation på flere landsdækkende tv-kanaler søndag aften blevet indstillet til Brødrene Grimms kategori for æventyrdigtere, der hovedsagelig bruger genren til at med et særligt bagkrogsgreb forandrer forhistorien, så den passer i egne højst nutidige ambitioner.

“Klønke har udvist et helt særligt talent for at anvende narrativer som bagudvendte, selvopfyldende profetier,” fortæller Heinrich Uhre Pram Von und Zu Flensburg til The News.

Von und Zu Flensburg fortsætter:

“På den måde får vi fortiden til at makke ret, så protagonisten, som ofte æventyrdigteren selv i en eller anden form for skyggeforklædning, kan gå sejrrigt ud af fortidens tåger og direkte ind i en strålende nutid. Kan man samtidig, og det er lykkedes for Kløkke, afrette et par antagonister, som altid har været i vejen, men på subtil vis, uden direkte at nævne navne, ja så vinder man traditionelt Grimm-juryens gunst. Det har historien vist. Tidligere er så ferme æventyrdigtere som Robert Mugabe, Robert Hansen, Robert de Niro, Roberto Thorstensson, Robert Boyle og Robert Frank blevet tildelt prisen netop på grund at dette greb, og lur mig om ikke det går samme vej for Klønke. Ellers kan vi altid ændre historien efterfølgende,” slutter Von und Zu Flensburg.

 

Have your say!

5 0
Skrevet af
Sam Hansen er en ubetænksom type, uuddannet. Dækker stoffet uden skam eller blusel. Ingen nyhed er for dårlig for Sam Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje