Nationalbanken flytter til Vejle

Nationalbanken flytter til Vejle

Danmarks Nationalbank bliver en del af den statslige udflytningsbølge. Det meddeler Finansministeriet her til morgen.

Nationalbanken har som formål “at opretholde et sikkert pengevæsen og at lette og regulere pengeomsætning og kreditgivning”, men har også i seneste årtier oplevet en massiv turisttilstrømning. Derfor har Vejle bud ind på den nye beliggenhed.

“Beliggenhed, beliggenhed, belligenhed – det er sagen,” udtaler kommunaldirektør Hanne K. Krone fra Vejle.

“Og derfor skal bygningen ligge  vandet ved siden af Olafur Eliassons ikoniske Fjordenhus på Vejles havnefront. Der er ikke længere problemer med vand i kælderen, for seddelpressen er som alle danskere ved flyttet til Tirana i Albanien. Derfor gør lidt fugt fra fjorden ingen forskel. Så længe der ikke er fisk med.”

Fisken er nemlig ikke længere en del af prydningen af danske sedler, oplyser Nationalbanksskjald, Eske T. Sørensen:

“Den sidste fisk var på den blå halvtredser fra halvfjerdserne, og den er ikke længer gangbar mønt. så at sige.”

Det er hele Arne Jacobsens ikoniske bygning, der skal flyttes. Det kommer til at ske på samme måde som da den gamle lufthavnsterminal i Kastrup blev flyttet 400 meter i 1996.

“Det går langsomt, men sikkert,” udtaler chef for vedligeholdelse og asfalt, Conni Pedersen, fra Vejdirektoraret. “På små hjul rykker vi hele bygningen på en gang, så vi regner med at turen fra København til Vejle kan gøres på små tre år. Men så bør den også stå der til evig tid. Hvem ved, måske begynder banken ligefrem at trykke ‘jyske dollars.'”

Have your say!

4 0
Skrevet af
Sam Hansen er en ubetænksom type, uuddannet. Dækker stoffet uden skam eller blusel. Ingen nyhed er for dårlig for Sam Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje