Nye regler for familiesammenføring: for mange kendte de gamle

Nye regler for familiesammenføring: for mange kendte de gamle

Det skal ikke være nemt. Det skal være svært.

Ordene er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs. Hun taler om, hvor nemt det har været at komme til Danmark.

“Det har været alt for nemt. Ja, nærmest let. Alt for mange kendte reglerne for familiesammenføringer. De drog fordel af det, oprettede hjemmesider med manualer til, hvordan man fik et menneske til Danmark via vores lovgivning, som var – det må jeg indrømme – fuld af huller.”

Inger Støjberg lægger ikke skjul på strategien:

“Vi på Christiansborg har et modtræk. Det har vi brugt før, og det vil vi blive ved med at bruge. Hver gang reglerne bliver for enkle, så komplicerer vi dem. Vi trækker simpelthen gulvtæppet væk under de nemme, gamle regler og laver helt nye, som folk så først skal vænne sig til. Og når folk så begynder at forstå dem, ja, så laver vi bare nye komplekse regler.”

Støjberg ved også, hvem det er hun ikke vil have indenfor grænserne.

“Vi vil ikke have de forkerte mennesker ind i vores stue. Vi vil ikke have de fattige, de uuddannede, de ikke-priviligerede. De er u-integrerbare. Dem vil vi ikke have. De fylder bare, bestiller ingenting, laver kriminalitet. Statistikken taler sit tydelige sprog, der skal ikke en gang en politiker til for at forstå budskabet. Vi vil ikke have de fremmede ind!”

“Og så er revnende trekvart ligeglad med, om menneskerettighederne bliver gået for nær. Lad os lægge arm i retten om det. Nu gælder det først og fremmest om at holde orden i stuen. Det er en rigtig god aftale,” slutter Støjberg.

Støjberg havde gerne set at de nye regler for familiesammenføring gjaldt med tilbagevirkende kraft. Det er dog ikke lykkedes at få gennemført i Folketingen. Nu træder de i stedet i kraft med øjeblikkelig virkning. Herefter forventes det, at en ansøgning om familiesammenføring vil få en sagsbehandlingstid på 4 år og ni måneder.

 

Have your say!

3 0
Skrevet af
Sam Hansen er en ubetænksom type, uuddannet. Dækker stoffet uden skam eller blusel. Ingen nyhed er for dårlig for Sam Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje