Sass-Larsen: Demokrati ved håndsoprækning

Sass-Larsen: Demokrati ved håndsoprækning

Henrik Sass-Larsen kom søndag formiddag i vælten, da en tidligere PhD-rapport slog fast, at den socialdemokratiske toppolitiker ønsker det repræsentative demokrati afskaffet. Direkte adspurgt af The News’ rapporter, Ole Le Pin, pointerer Sass-Larsen, at udsagnet er taget ude af kontekst.

“Det er ærgerligt, at et uredeligt stykke arbejde, som en ugens PhD-rapport ikke citerer mig korrekt. Jeg cementerede netop med ni-tommersøm, at det ikke er demokratiet, der skal afskaffes. Jeg vil rigtig gerne tage demokratiet ind i det lidt gamle årtusinde og benytte droner og håndsoprækning ved store sager. Vi kommer nemlig alligevel ikke til afstemningerne i Folketinget, så det kunne befolkningen godt tage sig af. Så I kan se, at jeg slet ikke er imod demokrati,” fortæller Sass-Larsen og fortsætter: “Havde jeg vidst, at noget skulle tages til referat eller skulle skrives ned, så havde jeg selvfølgelig løjet. Det siger sig selv.”

I samme moment som Sass-Larsen skrev sit dementi på den sociale medie-platform MySpace forlangte Ole Birk Olesen et minister-samråd. “Vi kalder Sass-Larsen ind til et vigtigt ministersamråd, hvor han må forklare sig.” Ministersamrådet blev dog hurtigt aflyst, da Ole Birk Olesen fik forklaret, at indkaldelser til ministersamråd ikke foregik på den måde. Kort tid efter indkaldte Sass-Larsen Ole Birk Olesen til et samråd, så Transportministeren kunne forklare, hvorfor han indkaldte til så mange samråd.

Vi følger sagen nærmere.

Have your say!

58 16
Skrevet af
Uddannet journalist fra Beijing School of Journalism i 2001. Har siden arbejdet som rapporter på det internationalt anerkendte magasin "漢字".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje