Whiskybæltet paralysereret. Kronprinsparret rykker ungerne til skole i Schweitz

Whiskybæltet paralysereret. Kronprinsparret rykker ungerne til skole i Schweitz

Selv om de små prinser og prinsesser har været indskrevet på skoler, hvor chancen for at møde børn af ufaglært pøbel er større end, at hajer går i sultestrejke, ønsker Kongehuset ikke at tage flere chancer.

Josephine, Vincent, Isabella og Christian starter på Lemania-Verbier International School i Verbier i Schweitz. Det koster kun et par hundrede tusind om året. Men skolens forstander Thibaut Descoeudres garanterer, at ingen forældre har en indkomst på under 142,5 millioner om året.

Den lille flok prinser og prinsesser ledsages af deres mor Sankt Mary, som herefter vil frelse verden endnu højere hævet over almindelige dødelige, da Verbier befinder sig ca. halvanden kilometer over havets overflade.

»Dar er en skøøøøn by. De har dajlikke botikker med alt andet end staaangtoj,« stønner Mary, som også glæder sig til køre på kælk og få brunet kinderne med lidt alpesol.

Det har til gengæld udløst dyb skuffelse. Ja, vrede og fortvivlelse i Hellerup og Gentofte, hvor der igennem 15 år er udfoldet stor kreativitet og ikke uanseelige økonomiske ofre for at skaffe egen yngel i klasse med de kongelige.

»Først går de efter vores tjenestefolk … Undskyld, vore au pair-gensidigt-kulturberigende-filippinske-familiemedlemmer. Og nu det,« siger vekselerer Jonathan Hanibal Berg de Foss-Seier og tilføjer, at hans hustru er utrøstelig.

»Hun har ikke været i sin børnetøjsbutik på Strandvejen i flere uger. Hun har modtaget hjælp fra krisepsykologer. Og hun har spæret sig inde på sit værelse, hvor hun dyrker yoga og nægter at tale med andre end sin guru og sin albino-Chihuahua,« fortæller de Foss-Seier.

Andre har valgt at tage sagen i egen hånd, og spytslikkere, snobber og snyltere er allerede begyndt at valfarte alpebyen, hvor der er meldt om udsolgte hoteller i samtlige sæsonner.

»Det bliver så fedt. Mary kan i den grad være snerpet. Jeg får tid til at gense gamle veninder – sludder venner, og jeg slipper for at køre på ladcykel,« udtaler KP Frederik begejstret til The News på vej ned i sin afdøde fars vinkælder.

Glemt password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Videre til værktøjslinje